DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 01.05.2023 20:13:14 

Chovatelská stanice HERIWELL

Rok 2008 a 2009

Rok 2009...

 

 

31.12.

Jelikož nastal poslední den roku 2009, ráda bych se trochu poohlédla zpátky. Uplynulý rok byl pro nás velmi úspěšný. Zúčastnila jsem se s Heriet Vylučovacích závodů na M ČR IPO. První závod nebyl pro nás tolik úspěšný, ale na druhém se zadařilo a s Heriet jsme postoupily na Mistrovství ČR IPO do České Třebové. Tento závod jsme ale neabsolvovaly, protože Heriet byla nakryta a s radostí jsme očekávali příchod našich prvních štěňátek. S úspěchem jsme v naší chovatelské stanici odchovaly první štěňátka. Dalším velkým závodem byly Vylučovací soutěže na M ČR stopařů. Opět první závod nedopadl podle našich představ, ale druhý byl již lepší a s Heriet jsme postoupily na M ČR stopařů do Loun. Tento závod byl pro náš velice úspěšný. Na M ČR stopařů jsme se umístily na 3. místě a staly jsme se náhradníky MS stopařů 2010 ve Slovinsku. Poslední úspěšnou tečkou za naší povedenou sezonou bylo narození druhých štěňátek. Všem našich štěňátkům přeji hodné majitele a novým majitelům spoustu úspěchů a radostí s našimi pejsky. Tyto úspěchy by se ale neobešly bez pomoci ostatních. Mé obrovské poděkování patří  hlavně Pavlu Kaltenbrunnerovi a Marku Strolenému za jejich obětavou práci a pomoc při obranách a Jitce Maškové za její pomoc při výcviku a za velikou podporu při závodech. Velké poděkování patří též našemu domovskému klubu ZKO Blovice a všem našim členům. Všem a nejen jim, bych chtěla popřát hlavně zdraví a spoustu štěstíčka v nadcházejícím roce 2010, spoustu úspěchů a radosti s jejich hafany a aťse ve zdraví sejdeme všichni příští rok. Ještě jednou všem posílám obrovské DÍKYYYY!!!!!!!!     Andrea

21.12.

Dnes dostala Štěňátka svoje prvni krmeni. Nafotila jsem par fotek, jak to vypadalo . Fotky jsou v sekci "Štěňata".

2.12.

Včera 1.12. Heriet porodila 9 štěňátek - 4 psy a 5 fen. Štěňátka jsou černá se znaky a vlkošedá. Více info v sekci "Štěňata"

30.11.

K dnešnímu dni jsme zaznamenali 5.000 návštěv našich stránek. Děkujeme!!!! Doufáme, že se všem u nás líbilo a budeme se snažit i nadále dodávat nové a aktuální informace.

2.11. HERIET z Nového Draka podle vyšetření ultrazvukem zabřezla. Předpokládaný termín narození štěňat je 6. prosince
26.10.

OBSADILY JSME 3. MÍSTO NA MISTROVSTVÍ ČR STOPAŘŮ, byl zadán titul Res. CACT a zároveň složily  zkoušku IPO-FH.

O víkendu se konalo v Lounech Mistrovství ČR stopařů. Sobota byla pro nás velmi vydařený den, kdy rozhodčí p. Pejša naši práci ohodnotil 97 body. V neděli hodnotil naši práci rozhodčí p. Veselka, který nám zadal také úžasných 91 bodů bez 1 předmětu. Součet těchto bodů nás vynesl na 3. místo s celkovým ziskem 188 bodů. Již výše uvedený nezalehnutý předmět nás ale bohužel stál postup na MS stopařů. Přesto jsem velice ráda za tento výsledek, protože je to Herčina 1. sezona mezi stopaři a pokud půjde všechno jak má, určitě bych se mezi tyto skvělé lidi chtěla podívat znovu. Teď nezbývá než čekat, zdali HERIET zabřezla. Byla by to úžasná tečka za naší letošní povedenou sezonou.

21.10.

Dle oficiální žebříku postupujeme s HERIET na Mistrovství ČR stopařů, které se bude konat 24.-25.10. v Lounech.

19.10.

Včera 18.10. jsme s HERIET složily znovu zkoušku IPO3 s celkovým součtem 280b. (97,90,93) a zajistily jsme si tak bodový limit na "Výběrové soutěže 2010" a MČR ČKNO 2010.

13.10.

Profil HERIET z Nového Draka byl vložen na stránky "Working dog". Více zde.

12.10.

V neděli 11.10. jsme se s Heriet zúčastnily 2. výběrové soutěže na MČR a MS stopařů ve Staňkově. Tentokrát se nám dařilo mnohem lépe. Naše stopa byla ohodnocena 89 body. Teď už nám nezbývá nic jiného než čekat, jak dopadnou zbývající výběrové závody a zda postoupíme na M ČR stopařů, které se bude konat v Lounech.

5.10.

HERIET z Nového Draka byla nakryta celočerným psem LARRY ze Stříbrného kamene. Přidáváme odkaz na stránky Larryho ze Stříbrného kamene.

HERIET složila o víkendu zkoušku ZPO1.

2.10. Přidán odkaz na chovatelskou stanici KEŽUR našich přátel Ivany a Honzy Novákových.
29.9. Na VS stopařů v Berouně se nám zrovna moc dobře nevedlo. Přivezly jsme si 15 bodů, kdy jsme skončily na druhém ostrém lomu. Celkově jsme skončily na 6. místě. Opět se potvrdilo také to, že nemáme štěstí na stopách, když se Heriet hárá. Reputaci si zkusíme napravit 11.10. ve Staňkově.
25.9.

Vrcholí příprava na zítřeší "Výběrový závod stopařů" v Berouně. Dnes jsme daly jen takovou krátkou a lehoučkou stopičku, tak uvidíme, jak nám to zítra půjde.

Držíme palce také našemu kamarádovi Pepovi Tomáškovi a jeho Arovi z Hromadného, který se "Výběrového závodu" zúčastní v neděli ve Staňkově.

Dnes jsem byla s HERIET na vyšetření krve. Hodnota progesteronu byla nízká, tak si dáme opakování v úterý

22.9.

HERIET z Nového Draka se začala hárat. A zase na výběrový závod   . Snad nám v sobotu bude štěstí trochu přát.

HERIET z Nového Draka bude nakryta celočerným psem LARRY ze Stříbrného kamene.

O víkendu jsme se s HERIET zúčastnily Tradičního závodu v Sušici, kde jsme nastoupily v kategorii ZVV1 (díky nízkému počtu závodníku nebyla otevřena kategorie IPO3). Nakonec jsme se umístily na 1. místě s 293 b. (100+95+98).

9.9. Připravujeme se s HERIET také na zkoušku ZPO1, na kterou bychom chtěly nastoupit 4.10. v Blovicích.
31.8.

V chovatelské stanici "z Nového Draka" se narodilo 7 štěňat (5 psů + 2 fenky). Více info najdete zde.

Minulý týden dorazil zvací dopis na VS stopařů, které se bude konat 26.9. v Berouně. Posuzovat tuto VS bude p. Martin Pejša. Po štěňatech není HERIET ještě v úplně dobré kondici, ale doufám, že se nám alespoň trošku zadaří a nějaké ty bodíky si přivezeme.

24.8. HERIT z Nového Draka bylo provedeno RTG vyšetření na DLK - bez nálezu.
18.8. Přidány informace ohledně plánovaného krytí do sekce "Štěňata"
11.8. 26. 9.se s HERIET zúčastníme Výběrových soutěží na M ČR Stopařů 2009 v Berouně a poté ještě 11.10. ve Staňkově.
10.8. Štěňata mají již své nové majitele. Přejeme jim, aby jim oba kluci dělali jen samou radost a žádné starosti.
17.7. Přidány fotografie štěnat ve stáří 5ti týdnů v sekci "Štěnata"
15.7. Dnes je našim štěňatům 5 týdnů.
13.7. Otec našich štěňat PANTO Ajaxova Uranie se o víkendu zúčastnil MM ČKNO v Raspenavě a přivezl si spolu se Zdeňkem úžasné celkové 8. místo s 275 body.
9.7. Štěňatům jsou 4 týdny - přidáno pár fotografií v sekci "Štěňata"
30.6.

Otec našich štěňat PANTO Ajaxova Uranie se o víkendu zúčastnil M ČR IPO 2009 v České Třebové. S výslednými body 94+89+82 (265) se umístil na skvělém 20. místě.

V chovatelské stanic "Z Nového Draka" je k dispozici fenka (5 měsíců) po mistrovi ČR 2009 QUELOVI od Policie ČR a GIMI z Nového Draka. Více zde.

25.6.

Začínáme se pomaličku s HERIET připravovat na Vylučovací soutěž na M ČR Stopařů, které se uskuteční v září a v říjnu.

24.6.

Dnes je našim štěňatům 14 dní, oba pejsci už otevřeli oči a snaží se již chodit. Oba již řádně povyrostli. Přidáváme pár fotek.

16.6. Přidány fotky štěňat - v sekci "Štěňata"
15.6.

Se zpožděním přidáváme  zprávu, že HERIET z Nového Draka 10.6. porodila 2 štěňata - znakatého a 1 vlkošedého pejska. Oba dva se mají čile k světu.

26.5.

Termín porodu HERIET z Nového Draka se blíží. Přijímáme záznamy na štěňata!!!!!!!

Otec našich budoucích štěňat PANTO Ajaxova Uranie postoupil stejně jako Heriet z Nového Draka na M ČR IPO 2009 v České Třebové. Zatímco Heriet se bude věnovat jejich potomkům, Pantovi budeme držet palce na co nejlepší výsledek.

7.5.

Máme dobrou zprávu. Po včerejším vyšetřením sonem je jisté, že HERIET zabřezla!!!!!

4.5

O víkendu 2. - 3.5. jsme se s HERIET zúčastnily Výběrového závodu v Raspenavě. Sobota byl pro nás velmi vydařený den, kdy jsme v poledne nastoupily na stopu a vybojovali jsme si krásných 99 bodů. Celkově jsme skončily s HERIET na 9. místě a s celkovým součtem 261 b. (99+77+85) jsme si vybojovaly postup na letošní Mistrovství ČR IPO, které se bude konat na konci června v České Třebové.

27.4.

V sobotu 25.4. jsme se s bulteriérkou Arčou zúčastnily Jarního závodu v Nýrsku. Nastoupily jsme v kategorii ZZO, nic jiného Arča neumí. Jedinou disciplínou, kterou Arča bezproblémů zvládá je gaučing . Kupodivu jsme poslušnost dle ZZO zvládly v celku dobře a nakonec se umístily na 1. místě a odvezly si domů pohár.

22.4.

Přidán odkaz na chovatelskou stanici NO " Z modrých dálek"

14.4.

HERIET z Nového Draka byla nakryta psem PANTO Ajaxova Uranie. Pantův rodokmen přidáme později. Foto v sekci "Štěňata".

14.4.

Přidán odkaz na výsledkovou listinu 3. Vylučovací soutěže na MS FCI a M ČR IPO v České Lípě.

V České Lípě startovala i Petra Doušová s Charlottou z Nového Draka a Hanka Šustrová s Chilli z Nového Draka. Petra s Charlottou se umístily na 7. místě (257 b.) a Hanka s Chilli skončily na 12. místě (254.). Oběma k tomuto krásnému výsledku gratulujeme.

7.4. Přidán odkaz na výsledkovou listinu 2. Vylučovací soutěže na MS FCI a M ČR IPO v Krchlebech.
6.4.

O víkendu 4. a 5.4. jsme se s HERIET zúčastnily "Vylučovacích závodů" na MS FCI a M ČR IPO. Závod nedopadl tak úplně dle představ. Skončily jsme na 18. místě s následujícími body: S-90, P-79, O-81 - celkem 250 b. Další příležitost trochu lépe to napravit, budeme mít 2. a 3.5. v Raspenavě, pokud HERIET nezabřezne.      

Je naplánováno krytí se psem PANTO Ajaxova Uranie.

30.3.

O víkendu jsme se bulicí Arčou zúčastnily jarního závodu v Hrádku u Rokycan. Skončily jsme na 9. místě z celkových 11 startujících v kategorii ZM. Na stopě 20 b., poslušnost o mnoho lepší - 42 b., ale ta obrana. Zavoněly řízky a rázem bylo po obraně  - takže 0.

Mnohem horší zprávou je pro mě to, že HERIET začla hárat. Čili bude o víkendu o zábavu postaráno. V Krchlebech nastupujeme jako poslední    

Také bude HERIET poté znovu nakryta.

27.3.

Zítra se s moji bulteriérkou zúčastníme jarního závodu v Hrádku u Rokycan. Bulinda půjde po pěti letech na své druhé závody.

Příští víkend 4. - 5.4. se zúčastníme s Heriet vylučovacích závodů na M ČR IPO v Krchlebech

5.3. Přidáváme odkaz na stránky chovatelské stanice NO Petra Uhera "Z chotinského údolí"
3.3. Přidáváme inzerát s nabídkou na zadání štěňat ze dvou pracovních spojení: Chappa z Pohraniční stráže X Quint z Daskonu a Endie Bohemia Abakan X Quel od Policie ČR v chovatelské stanici BOHEMIA ABAKAN.
26.2. Jelikož s HERIET máme díky mé několikatýdenní služební cestě nucenou dovolenou a nemáme žádné jiné novinky, dnes přidáváme pouze odkazy na osobní stránky Charlotty z Nového Draka  Petry Doušové a Ajky a Lesky Alexandry Plátkové.
26.1 Přidáno pár fotografií do fotogalerie.
Přidán odkaz na chovatelskou stanici německých ovčáků "BOHEMIA ABAKAN"
21.1. na stránkách ČKS je uveřejněn Seznam všech startujících na VS 2009.
20.1. právě jsme se dozvěděly, že nám byly výcvikovou komisí přiznány "Vylučovací soutěže" v Krchlebech (4.-5.4.) a Raspenavě (2.-3.5).
5.1. přidány fotografie z "Novoroční vycházky" s kamarády.
Přidán odkaz na západočeskou pobočku ČKNO

Rok 2008...

 

23.12. Přidána nová videa.
22.12. Přidány fotografie z letního dvoudenního závodu ve Volenicích u Březnice.
Přidána nová stránka s nabídkou na krytí - ENZO z Jezince.
17.12. Heriet bohužel nezabřezla. Z tohoto důvodu nám po Novém roce začne příprava na vylučovací závody.
10.12. Přidány propozice na závod "Statečné psí srdce".
8.12. Dne 17.1.2009 se uskuteční v ZKO Blovice již 8. ročník speciálního závodu v zimním období "Statečné psí srdce". Propozice tohoto závodu budou přidány co nejdříve.
Další akcí, která se v našem klubu uskuteční je již tradiční a tentokrát jubilejní 20. Psí bál, který se uskuteční 13.2.2009 v Lidovém domě v Blovicích.
1.12. Přišla dobrá zpráva. Příští rok s námi pojedou na vylučovačky i další feny z chovatelské stanice "z Nového Draka" a to tři sestry - Chilli, Charlotta a Chris.
Přidáno něco o naší bulindě Afře z Krasolesí.
21.11. HERIET z Nového Draka je nakryta celočerným psem LARRY ze Stříbrného kamene.
Přidáno video s obranou LARRYHO ze Stříbrného kamene.
18.11. V sobotu 15.11.08 složila HERIET z Nového Draka zkoušku FH2 za 89b. v Defurových Lažanech.
5.11. HERIET z Nového Draka začala hárat. Při nejbližší příležitosti bude nakryta celočerným psem LARRY ze Stříbrného kamene. Více o tomto psovi v sekci "Stěnata"
4.11. Přidán odkaz na plánované krytí HERIET z Nového Draka v sekci "Stěňata".
3.11. Přidány fotografie z Krajského závodu v Nýřanech, který se konal 18.10.2008
31.10. Přidány fotografie z obrany ze Svodu chovných psů a fen v Českých Budějovicích. Heriet bohužel nevyšel zákus při kontrolním výkonu.
29.10. HERIET je monentálně v přípravě na zkoušku FH2, na kterou bysme chtěly jít 15.11. do Defurových Lažan. Pískat bude rozhodčí p. Stanislav Beníšek.
29.10. Přidány fotografie z aportu na Svodu chovných psů a fen v Českých Budějovicích. Svod se uskutečnil v září. Ještě přidáme fotky z obrany na této akci.
20.10. V sobotu 18.10. se uskutečnil "Krajský závod" a "Memoriál Josefa Nocara" v Nýřanech. V Memoriálu J. Nocara jsme se s HERIET umístily v kategorii IPO3 na 5. místě a v Krajském závodě jsme skončily na 2. místě. Přidán odkaz na fotografie ze závodů a výsledková listina.
15.10. Přidáno video s kontrolákem o "Nejlepšího obranáře" na vloženém obranářském závodě v Sušici. Na videu je HERIET z Nového Draka a CHELSEA Anrebri.
13.10. V sobotu 11.10. jsme se s HERIET zůčastnily závodů v Sušici. V kategorii IPO3 jsme skončily na 1. místě. Zároveň jsme obdržely ve vloženém obranářském závodě titul "Nejlepší obranář". Přidány fotografie ze závodů a z následného tréninku.
6.10. V sobotu 4.10. jsme s HERIET z Nového Draka složily zkoušku SchH3 (98,90,82). Do fotogalerie přidány fotky ze zkoušek.
29.9. V sobotu 27.9. jsme se s  HERIETzůčastnily tradičního závodu "Pod Radyní" ve Starém Plzenci. V kategorii IPO3 jsme obsadily 1.místo a získaly tím putovní pohár, již podruhé za sebou.
25.9. HERIET je v přípravě na zkoušku SchH3, která se bude konat 4.10. v Blovicích. Pískat bude rozhodčí p. Kasík.
15.9. V sobotu 13.9. HERIET složila zkoušku FH1 v Kraslicích. Obdržela 94 bodů a zámku "VD".
9.9. V neděli 21.9. se HERIET z Nového Draka zůčastní svodu chovných psů a fen v Českých Budějovicích.
2.9. Přidán odkaz na video s Heriným kontrolákem z M ČR IPO Raspenava 2008 v sekci "Video z výcviku" a do "Fotogalerie" přidány fotografie z této akce.
1.9. S HERIET se připravujeme na stopařskou zkoušku FH1 (13.9. - Kraslice)
29.8. Zahájen provoz těchto nových stránek, doufám, že se Vám zde bude líbit a dozvíte se o nás vše, co vědět chcete.